BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ


Basın Açıklaması (09.07.2014)

BASIN AÇIKLAMASI
 
Bugün (9 Temmuz 2014) bir gazetede yer verilen haberde, tahsisi Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda bulunan Atatürk’ün yatı Savarona’nın bir işadamı tarafından kiraya verildiği iddia edilmiştir.
 
Söz konusu haber Bakanlığımızın görüşü alınmadan hazırlanmış ve haberde tamamen spekülatif ve gerçek dışı bilgilere yer verilmiştir.
 
Gazete haberinde “Savarona İtalya’nın Sicilya’daki Licata Limanı’nın 10 kilometre açığında 3 gündür bekliyor. Yatın bir sonraki rotası ise İstanbul-Kartal” ifadesiyle iddia edildiğinin aksine; Savarona, Ocak 2014 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildiğinden bu yana İstanbul Kuruçeşme Limanı’nda bulunmaktadır. Burada Savarona’nın bakım çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir.
 
Bir kez daha belirtmek isteriz ki; Bakan Ömer Çelik’in de Savarona’nın devlet tarafından devralındığı gün bildirdiği gibi Atatürk’e ait bir hatıra olan bu yat, tarihine yakışır bir şekilde devlet büyüklerimizin ülkemizde ve yabancı ülkelerde vereceği davetlerde prestij amaçlı olarak değerlendirilmek üzere müze gemi konseptine uygun olarak hazırlanmaktadır.
 
Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün yadigarı olan yatın, haberciliğin temel ilkelerinden “doğruluk” ile “gerçeklik” ilkelerine tamamen ters olarak bu tür sansasyonel haberlere konu edilmesi kamuoyunun takdirine bırakılmıştır.
 
Bu itibarla, aksine iddialar gerçekle bağdaşmamaktadır.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 
(09.07.2014)