BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ


Basın Açıklaması (07.09.2015)

BASIN AÇIKLAMASI

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Dağlıca saldırısına ilişkin bir açıklama yayımlamıştır.
 
Bakan Topçu’nun açıklaması şöyledir:
 
“Dağlıca’daki hain saldırı hepimizin yüreğini yaktı. Güvenlik güçlerimiz mutlaka bu hainlere, işbirlikçi alçaklara karşılığını misliyle ödetecektir, ama yine de yüreğimizdeki ateş sönmeyecektir. Bölücü terör örgütünün tamamı yok edildiği, bu insan müsveddeleri bir daha huzur ve güvenliğimizi bozmaya cesaret edemeyeceği zaman ancak yüreğimiz soğuyacaktır.

Bölücü teröre karşı verdiğimiz mücadelede özellikle son dönemde çok ciddi bir kararlılık vardır. Güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonları ve devletimizin güçlü iradesi karşısında bölücü terör örgütü büyük ölçüde kayıplar vermektedir. Yaptıkları eylemler kamuoyunun moralini bozmaya yöneliktir. Kimse endişelenmesin, terörle mücadelede nihayet doğru adımlar atılmaya başlanmış, doğru hedefler belirlenmiştir. Bölücü terör örgütü ve her türlü uzantısının çırpınışları boşunadır, layık oldukları şekilde cezalarını göreceklerdir.

Bölücü terörün hedefi kafa karışıklığı yaratıp, vatandaşların devlete güvenini zayıflatmaktır. Devletimiz ve hükümetimiz her türlü tedbiri almaya devam edecek ve bölücü örgüt tekne kazırcasına bu memleketten sökülüp atılacaktır. Ülkenin birlik ve beraberliği noktasında derdi olan bütün siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşları ve medyanın da bölücü örgütün ekmeğine yağ sürecek tutum ve davranışlardan uzak durması gerekir. Terörle mücadele topyekun yürütülmesi gereken hassas bir süreçtir. Yaptıkları saldırılar da bizlerin mücadele azmini daha fazla perçinleştirmektedir.

Bölücü terör örgütü ve uzantılarını seçim sürecinde şirin gösterme gayretinde olanlarla birlikte tüm dünya bu lanet örgütün gerçek yüzünü Dağlıca’da bir kez daha görmüştür. Kimse kendini boşu boşuna kandırmasın. Bölücülerin maskeleri düşmüştür. Bu kesimleri bir kez daha muhasebe etmeye davet ediyorum.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize de sabır ve başsağlığı diliyorum.”
 
(07.09.2015)