BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ


BAKAN KURTULMUŞ, 2018 JAPONYA FESTİVALİ’NİN AÇILIŞ PROGRAMINA KATILDI

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: “Özellikle bir takım terör örgütleri ve terör örgütlerini vekalet savaşlarının aracı olarak kullanan büyük güçlerin ortaya çıkardığı bu çatışma, gerilim, savaş ortamında Türkiye ve Japonya birbirine coğrafi olarak uzak ülkeler olmasına rağmen geliştirdiği dostane ilişkilerle dünyaya örnek olacaktır. 

Bakan Numan Kurtulmuş: “(Japonya ile) Ülkelerin yumuşak gücünün önemli unsurlarını, yani kültür ve turizmi iki ayrı araç olarak insanlığın menfaatine, dostluk için, barış için, birbirlerini daha iyi anlamak için kullanmalarının en güzel örneklerinden birini vereceğiz.”


Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Japonya Devlet Bakanı Masaji Matsuyama ile birlikte 2018 Japonya Festivali’nin açılış programına katıldı.

Türk-Japon Vakfı’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Bakan Numan Kurtulmuş, 2018’in Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 94’üncü yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

Bakan Numan Kurtulmuş, Türkiye ile Japonya’nın adeta kara gün dostu olduğunu belirterek iki ülkenin geçmişte yaşadığı acılı olaylarda her zaman birbirine destek olduğunu örneklerle anlattı.

Türkiye’nin yeni dönemde turizmde Pazar çeşitliliğini genişleterek Japonya, Çin, Hindistan, Güney Kore, Endonezya ve Malezya başta olmak üzere Uzak Doğu Asya ülkelerine açılacağının aktaran Bakan Numan Kurtulmuş, “Hem Japon dostlarımızın Türkiye’yi çok daha yoğun bir şekilde ziyareti hem de Türkiye’den bizim vatandaşlarımızın Japonya’yı ziyaretiyle ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve sonuç  alacağız. Bu vesileyle burada Japonya Festivali’ni açıyoruz inşallah önümüzdeki yıl, Sayın Bakan ile de bugün çok güzel bir görüşme yaptık, nasip olursa Japonya’da Türkiye yılı ilan edeceğiz.” dedi.  

Türkiye ile Japonya arasında birçok alanda ortak çalışmaların artırarak devam ettiğini ifade eden Bakan Kurtulmuş, “Türkiye’nin ekonomik olarak da Japonya ile yakın ilişkileri olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin büyük projelerine Japon yatırımcıların ilgisi her zaman var olmuştur.  Japonya ile her alanda stratejik iş birliğimizi geliştireceğiz. Ticaret alanında da Japonya ile hem dost hem de iyi bir partner olarak ilişkilerimizi kuvvetlendirmeye çalışacağız.” şeklinde konuştu. 

Türkiye ile Japonya’nın sahip oldukları yumuşak güç unsurlarını kullanarak, dünya barışına katkı sağlamak bakımından tüm dünyaya örnek olacağını kaydeden Bakan Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Özellikle bir takım terör örgütleri ve terör örgütlerini vekalet savaşlarının aracı olarak kullanan büyük güçlerin ortaya çıkardığı bu çatışma, gerilim, savaş ortamında Türkiye ve Japonya birbirine coğrafi olarak uzak ülkeler olmasına rağmen geliştirdiği dostane ilişkilerle dünyaya örnek olacaktır. Ülkelerin yumuşak gücünün önemli unsurlarını, yani kültür ve turizmi iki ayrı araç olarak insanlığın menfaatine, dostluk için, barış için, birbirlerini daha iyi anlamak için kullanmalarının en güzel örneklerinden birini vereceğiz.”

Japonya Devlet Bakanı Masaji Matsuyama ise 1999 Marmara depreminde ülkesi adına Türkiye’de yardım çalışmalarına katıldığını belirtti ve şunları söyledi:

“Ertuğrul Fırkateyni kazasında kazazedelerin kurtarılması, İran-Irak savaşı sırasında Japon vatandaşların tahliye edilmesi gibi hususlara iş birliği yapan Japonya ve Türkiye geçmişten bu yana kurmuş olduğu dostluk ilişkilerini sürdürmektedir. Son yıllarda 1999 Marmara depremi, 2011 büyük Doğu Japonya depremi gibi afetlerde birbirlerine el uzatmışlardır. Ben 1999 yılında Japonya Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Başkanı olarak yardım malzemelerini bizzat teslim etmek üzere Türkiye’ye gelmişti. Kişisel olarak da çok yakın hissettiğim bu dost ülkeye ikinci defa gelmeyi yürekten arzuladım.”

Açılış konuşmalarının ardından Atsuko Suetomi ile Eyüp Hamiş, geleneksel Japon müziği enstrümanı koto ve geleneksel Türk müziği enstrümanı neyin bir arada yer aldığı bir konser verdi.
(10.02.2018)

  • F (1).jpeg
  • F (11).jpeg
  • F (12).jpeg
  • F (13).jpeg
  • F (10).jpeg
  • F (2).jpeg
  • F (3).jpeg
  • F (4).jpeg
  • F (5).jpeg
  • F (6).jpeg
  • F (7).jpeg
  • F (8).jpeg
  • F (9).jpeg